perjantai 1. maaliskuuta 2013

Minun, sinun, meidän, teidän, heidän - Ammattimainen allakanhallitsija saa paikan

-- Ja seuraavassa kokouksessa katsotaan sitten kesälomatoiveet ja lista kuntoon, huikkaa esimies palaverin päätteeksi.

Ja painajainen alkaa. Ei siksi, etteikö tiimissä löytyisi joustoa ja halua ja kykyä vuorotella. Vaan siksi mitä kaikkea ihan itse on selvitettävä ennen kuin voi vetää kalenteriin sen pitkän vihreän viivan.

Ensinnäkin lapsen päiväkoti. Sehän on varmaan kiinni kesällä ja varahoito on ties missä. Muuton takia en edes vielä tiedä, missä päiväkodissa lapsi on ensi kesänä. Aiemmin lapselle on järjestynyt yli kahden kuukauden kesäloma muilla hoitojärjestelyillä. Sitä tietysti haluaisin tänäkin vuonna, muistellen omia lapsuuteni kesiä jotka tuntuivat ihanan pitkiltä ja lämpöisiltä.

Sitten pitää huomioida lapsen isän kesäloma. Ja koskapa emme asu samassa huushollissa, hänen kesälomasuunnitteluunsa vaikuttaa hänen avopuolisonsa työ. Ja uusi ura uudessa duunissa jossa on uudet käytännöt loma-ajoista. Ja tietysti soppaan pitää lisätä myös siskopuolten kesä, jos nuo ihanat nuoret aikuiset naiset haluaisivat vaikka reissata pikkusystin kanssa?

Isovanhempia ei kesälomasuunnittelusta pidä unohtaa. Mikä onkaan parempaa lapselle kuin saada viettää kauniita kesäpäiviä mummin kanssa mustikassa tai ukin kanssa fillariretkellä. Isovanhemmat ovat onneksi eläkeläisiä, joiden allakoissa joustoa piisaa. Mutta kohteliasta olisi varmaan kysyä heidänkin suunnitelmistaan. Ja isomummi kaukana pohjoisessa, vieläköhän hän olisi siinä kunnossa että tyttö menisi käymään. Ja mumminko kanssa kun haluaisinhan sinne itsekin.

Jotta allakkasulkeisissa olisi lisähaastetta, pitää koettaa muistaa omakin parisuhteellisuus. Eli sekoittaa suunnittelusoppaan läheiseni lasten kesälomasuunnitelmat ja kesätyöt. Entä onko toiveissa aikuisten loma-aikaa ilman lapsia?Luen ihmetellen naistenlehtien juttuja kesäloman hienojen matkakohteiden valinnasta, kovista odotuksista ja pettymyksistä ristiriitaisten toiveiden paineessa. Ja lopulta siitä mikä helpotus on päästä lomalta töihin lepäämään. Minulla ei ole mitään ongelmaa saada lomapäivät sujumaan touhun ja levon merkeissä. Toiveet ja odotukset ovat pieniä kunhan vaan saan olla rakkaitteni kanssa jouten suvessa. Mutta ensin pitäisi edes loma saada sijoitettua kalenteriin!
Henna Äm
Kuvassa tyttäreni tähyilee kauas kesälomahorisonttiin uuden kotimme läheisen leikkipuiston valtamerilaivan ruorissa. Myrskyä näkyvissä!

Ei kommentteja: