tiistai 12. maaliskuuta 2013

Aasin kumma pääsiäisviikko -jatkokertomus


Se on kuulkaas kolmeviikkoa pääsiäiseen ja kaksi viikkoa palmusunnuntaihin.

Se taasen tarkoittaa, että nyt alkaa minun blogivuoroillani pääsiäisentapahtumista jatkokertomus. Miten tämä sitten liittyy kerhotoimintaa? Ainakin niin, että pidän tästä kertomuksesta pääsiäishartauksia useamman kerran tänä pääsiäisenä. Tervetuloa pienen aasin matkaan. Ensi kerralla ehkäpä jotain pääsiäisaskartelujakin.

Aasin kumma pääsiäisviikko

(c) Jani Suurnäkki


Kauan aikaa sitten Jerusalemissa asui nuori aasi. Oli se jo täysikokoinen, mutta nuori iältään. Eräänä aamuna se nautti kaikessa rauhassa aamuheinistään. Aasin ihmeeksi paikalle tuli miehiä, jotka rupesivat irrottamaan sitä lia'asta. Ihmiset ihmettelivät, että miksi he ovat viemässä aasia. Nuo miehet vastasivat vain: ”Herra tarvitsee sitä.” Aasi ei tajunnut kuka herra häntä nyt tarvitsisi. Joku tärkeä se kuitenkin oli, koska miesten annettiin ottaa hänet mukaansa. Aasi vietiin miehen luokse, jota toiset tuntuivat kutsuvan Jeesukseksi. Tuo Jeesukseksi nimetty mies nousi aasin selkään ja lähti ratsastamaan kohti Jerusalemia. Ette usko kuinka se hämmästyi kun ihmiset rupesivat huiskuttamaan palmunoksia, laskemaan vaatteita tielle ja huutamaan hoosianna huutoja. Ja sitä jatkui koko matkan. Aasi tunsi itsensä hämmentyneeksi, mutta samalla ylpeäksi kun sai toimia noin tärkeän ihmisen ratsuna.

Tuon päivän jälkeen aasi ei nähnyt enää Jeesusta. Sen korviin kuitenkin kantautui silloin tällöin uutisia mitä kaikkea Jeesus oli tehnyt. 


Muutama päivä ihmeellisen saapumisen jälkeen aasi näki vilauksen Jeesuksesta. Hän meni erään talon sisälle. Nuori aasi tuli uteliaaksi ja höristi korviaan kuullakseen paremmin. Mitä kummaa tuo Jeesus oikein teki siellä, se ajatteli. Aasi kuuli kuinka Jeesus tuntui viettävän pääsiäisateriaa. Hän jakoi ystävilleen, joita aasin tietojen mukaan kutsuttiin opetuslapsiksi, leipää sekä viiniä. Jeesus toivoi, että he muistaisivat häntä aina kun tekisivät samalla tavalla. Tuon jälkeen ihmiset kävivät syömään.

Yhtäkkiä aasin korviin kantautui tyrmistynyttä sanailua. Sen käsityksen mukaan joku, joka söi Jeesuksen kanssa, tuli pettämään hänet. Kaikki tuntuivat vakuuttelevan omaa syyttömyyttään. Pian kuitenkin yksi mies juoksi ulos talosta. Jonkin ajan kuluttua loputkin ihmiset tulivat Jeesuksen kanssa ulos. He lähtivät kohti öljymäkeä. Aasi seurasi joukkiota hieman etäämmältä. Minkäs hän uteliaisuudelleen pystyi.

Jatkuu 26.3.

Tällä kertaa tällaista ensi kerralla jatketaan samasta aiheesta :)

- Jani -

Ei kommentteja: