tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kysymysviikko: Luottokamat ja turhakkeet

Antti kysyi minulta:

Mitkä ovat sinun "luottokamasi" eli tavarat/asiat, joita ilman et selviäisi lasten kanssa tai jotka ovat merkittävästi helpottaneet elämääsi? Entä matkan varrella vastaan tulleet suurimmat "turhakkeet"?

Kun aloin miettiä ja kirjata päivän aikana näitä esineitä ja asioita ylös, huomasin, että suurin osa liittyi lasten nukkumiseen tai nukuttamiseen. Kuten aiemmista kirjoituksistani on varmasti käynyt ilmi, nukkumisasiat ovat meillä ne haasteellisimmat. Molemmat pojat ovat aina olleet todella aktiivisia, energisiä ja vaikeasti nukutettavia. Kummankin nukutukseen on vauvana auttanut hytkyttely sylissä. Vain ja ainoastaan sylissä...

Koska sekä minulla että miehelläni alkoi tulla niskahartiapolvikokovartalo-särkyjä jatkuvasta heijaamisesta, keksimme toisen pojan kohdalla, että jumppapallon päällä voi istuskella ja hytkytellä lasta paljon mukavammin ja ergonomisemmin. Talvella oiva hytkytyksen apuväline oli äitiyspakkauksestakin löytyvä makuupussi, jonne molemmat lapset ovat rauhoittuneet parhaiten. Pallo ja pussi, siinä yksinkertainen resepti. Nyt on onneksi onnistunut jo pienemmänkin sänkyyn nukahtaminen ilman pussia. Voisi olla helteessä hieman tukala yhdistelmä.


Turhakkeista tuli ensimmäisenä mieleen tenttikirjat, joita usein raahaan mukanani, vaikka en niitä kuitenkaan ehdi lukea ollessani lasten kanssa liikenteessä. Jos nyt kuitenkin keskitytään lasten hoitoon liittyviin tavaroihin, niin meille tuttiketju/nauha osoittautui aivan turhaksi kapineeksi. Voi olla, että kyseinen nauha oli viallinenkin, koska ei se pysynyt ollenkaan lapsen vaatteissa kiinni. Pikkumies riuhtoi sen itse irti tai se putosi vauhtivillen matkasta. Pikkuveli ei edes käytä tuttia, mikä onkin yksi häneen liittyvistä turhakkeista. Ostin kymmenkunta tuttia siinä toivossa, että joku olisi kelvannut, mutta ei. 

Näistä tavaroista riittäisi juttua vaikka kuinka, mutta jätetään vaikka johonkin toiseen hetkeen, jottei tule liian pitkää sepustusta. Kesässä on se(kin) mahtava puoli, että vaatetta ja tavaraa voi kanniskella vähemmän mukana. Mahtuu sitten se turha tenttikirjakin laukkuun paremmin. ;)  


Kysymykseni Riikalle:

Kerroit aiemmin lapsettomuudesta ja kirjoitus herätti paljon keskustelua. Miten neuvoisit tukemaan siinä tilanteessa olevaa?


Ei kommentteja: