sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Vauva-arjen vaiheita

Arki vauvan kanssa on kyllä monesti kovin vaikeasti ennakoitavaa. Välillä toivoisi kovasti, että pikkuinen osaisi jo vähän vinkata mitä haluaisi ja mikä milloinkin häntä kenties vaivaa. Toisinaan kaikki sujuu todella leppoisasti, vaikka olosuhteet eivät yhtään sitä lupailisi.

Olemme olleet taas mökillä, ja vaikka kombo vauvan korvatulehdus, antibioottikuuri¨+ siitä aiheutunut ripuli ei välttämättä kuulosta kovinkaan iloiselta, niin meillä on ollut pääsääntöisesti oikein tyytyväinen poika ja varsin mukavaa. Pienellä on ollut kivaa ja runsaasti ohjelmaa, kun on ollut serkut ja kaverit ja Famu ja Fafa seurana. Kivoin lelu on ollut johdonpätkä ja hauskoin juttu viisivuotiaan tytön järjestämä viihdyttävä kukkuu-teemainen yksityisesitys. Jatkuvasti on kova touhu päällä ja kaikkia uusia liikkeitä täytyy testailla innokkaasti ja toistella yhä uudestaan. Saunassa on ollut kiinnostavaa käydä pesulla, ja hyvä niin, sillä sitä onkin sitten harrastettu ihan kiitettävästi sattuneista syistä.

Välillä sitten kuitenkin joku vaivaa ja nukahtaminen on vaikeaa. Äiti ja isä yrittävät pähkäillä, mikä hommassa auttaisi. Ennemmin tai myöhemmin olo sentään helpottaa ja uni tulee. Päivällä usein äidin sylissä kantorepussa. Usein unen tuloa edeltää pitkät äidin laulujen päälle lauletut omat unilaulut. Ne kaikuvat välillä niin reippaasti, että varmaan vastarannallekin saakka kuuluu.

Henna Aa

Ei kommentteja: