tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kysymysviikko: lastenohjaajaksi?

Sain Antilta kysymyksen: Kenelle suosittelisit lastenohjaajan työtä ammatiksi ja miksi?

Suosittelen lastenohjaajan ammattia MONENLAISILLE. Voisin teoriassa jättää vastauksen tähän, mutta avataanpa hieman.

Ennen sitä:

Yhden kriteerin kuitenkin olisi minusta täytyttävä. Lastenohjaajaksi haluavan ihmisen on oikeasti haluttava tehdä työtä lastenparissa. Lapsilla on minusta oikeus saada olla sellaisten ihmisten kanssa, jotka oikeasti haluavat olla heidän kanssaan ja kuunnella heitä.

Lastenohjaajana voi olla hyvin monenlaiset ihmiset. Voi olla mies taikka nainen, nuori tai vanhempi. Työssä tarvitaan monenlaisia taitoja omaavia ihmisiä sekä monenlaisia persoonia. Toinen on vahva musiikissa ja toinen osaa leikin jos toisenkin. Yksi taasen osaa tehdä monenlaista käsillään ja toinen opastaa näkemään luonnon ihmeitä. Yksi taasen hallitsee teatterinsalat ja toinen taasen tanssin. Joku taasen hallitsee parhaiten kuuntelemisen tai hulluttelun taidon. Ja jos et vielä osaa, opit kyllä varmasti :)

Tärkeintä on kuitenkin se, että välittää lapsista ja perheistä oikeasti.

Oikeastaan...

Yksi ominaisuus helpottaa huomattavasti asiaa.

Heittäytymisen taito on kullanarvoinen työväline tässä työssä. Kuten alla olevasta kuvasta voi nähdä mihin saattaa joutua kun tälle alalle heittäytyy. Kuka arvaakaan mikä laulu voisi olla kyseessä? Voin kertoa, että minulla oli tuolloin vanhat ohuet nahkamonet jalassa. Ette arvaa miten jäässä ja litimärkä olin jaloista kun tuosta umpilumesta selvisin :DNäihin kuviin onkin hyvä päättää tämä kysymysviikko :)

- Jani -

Ei kommentteja: