sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ristiäisjärjestelyjen seitsemän oikein


Meidän pikku ukkeli kastettiin viime viikonloppuna. Esikoisen kanssa ristiäisiä järjestellessä moni asia ei lutviudukaan ihan niin kuin ennen vanhaan. Ennen ristiäisiä järjestetyt katastrofaalisesti epäonnistuneet teekutsut onneksi antoivat meille, mieluusti ruokaa laittaville vanhemmille, runsaasti tervettä kriittisyyttä valmistelujen suhteen.

Tässä toimenpiteet, jotka auttoivat meitä selviytymään ristiäisjärjestelyistä ja luulenpa, että kaikilla touhuun osallistuneillakin oli hyvä mieli.
  1. Varaa juhlapaikka (tai pyydä ystäviä kotiin siivousapuun) ja kutsu vieraat ajoissa
  2. Älä leivo itse yhtään mitään (vaikka olisit millainen jauhopeukalo)
  3. Pyydä isovanhempia hoitamaan yksi tarjottava
  4. Pyydä kummia hakemaan tilaamasi kakut ristiäisiin
  5. Pyydä mummua pesemään ja silittämään kastepuku
  6. Videokuvaa tilaisuus!!! (Tai siis pyydä jotakuta videoimaan. Vaikka sitten kännykkäkameralla. Olisi tosi kiva, jos pystyisi jälkikäteen kuuntelemaan, että mitä se pappi sanoi kun itse vuolasta kyynelehtimistä pidätellessä tai vauvaa rauhoitellessa keskittyi ihan muuhun.)
  7. Sovi selkeästi, ketkä hoitavat kahvinkeitot, tarjoilut ja siivouksen (tai kutsu paljon oikein hyviä ystäviä ja perhettä juhliin. Toimii myös ihan hyvin. Joka tapauksessa, älä kuvittele tekeväsi itse mitään vauvan huoltamisen lisäksi.)  


Meillä oli oikein onnistuneet ja ihanat juhlat. Juhlakalu kulki kahveilla sylistä syliin, pääasiassa nukkua tuhisten. Olen tosi tyytyväinen, että päädyimme kutsumaan enemmänkin ystäviä paikalle. Lapsi on laittanut meidän elämän aika mullin mallin, ja on tärkeää, että meillä on ystäviä, jotka elävät meidän kanssa tätä muutosta sekä sen ihanissa että raskaissa hetkissä. Tuntui hyvältä isolla joukolla ihmetellä meidän pientä ihmettä ja rukoilla suojelusta ja siunausta.

Papin puheista muistan ainakin sen verran, että hän pyysi kummeja kertomaan yhdellä sanalla, mitä toivovat kummipojalleen. Se tuntui kivalta. Toiveet olivat: rakkautta, läsnäoloa, hyvää oloa ja hyvää onnea. 

Henna Aa

Ei kommentteja: