maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tehokkain dieetti ikinä!

Dieettiohjeet:
1. Hanki motivaattoriksi yksi kappale mahdollisesti jollekin allergista lasta
2. Harrasta runsaasti hyötyliikuntaa, kuten kantelua, nostelua, hyssyttelyä, vaipanvaihtoa, pyykinpesua ja vaunulenkkejä
3. Imetystä reilu kymmenen kertaavuorokaudessa
4. Boikotoi maitoa, viljaa ja munaa sisältäviä tuotteita sekä lisäksi kaikkea muuta mille kuvittelet lapsesi olevan allerginen

Kipeä lapsi on kyllä melkoinen motivaattori monenlaisista herkuista paastoamiseen. Vaikka kuinka tekisi mieli croisanttia ja lattea tai ruisleipää ja juustoa, niin toive paremmin voivasta vauvasta saa ryhtymään puritaaniksi. Sivutuotteena reilu parikymmentä kiloa kevyempi ja hieman riutuneen oloinen äiti.

Vielä kun tietäisi varmasti, että tästä on jotain muuta iloa kuin se, että mahtuu paremmin vaatteisiinsa. Väsyneenä tulee pohdittua, että olisikohan tuo poika muutenkin jo parempi vointinen? Tai olenkohan kuitenkin syönyt jotain, joka aiheuttaa oireita? Pitäisiköhän luopua jo koko imettämisestä? Osa lääkäreistä on sitä mieltä, että se mitä äiti suuhunsa pistä, ei juurikaan vaikuta äidinmaidon koostumukseen. Toiset taas ovat aivan eri linjoilla ja monien äitien kokemus kannustaa imetysdieetteihin.

Uusi ruokavalio pakottaa luopumaan monesta herkusta ja ulkona syöminen menee aika vaikeaksi, valmisruoista ja take away annoksista puhumattakaan. Onneksi tätä kestää kuitenkin vain aikansa. Samalla tulee kokeiltua myös uusia ruoka-aineita ja reseptejä, ja luettua lukemattomia tuoteselosteita. Ruokavalion myötä tulee myös testattua, miten oma kroppa reagoi eri ruoka-aineisiin. Olo on välillä ollut yllättävän energinen, kun vilja- ja maitotuotteiden sijaan syökin enemmän kasviksia ja hedelmiä. Valvottujen öiden jälkeen kyllä toivoisi kovasti, että voisi sentään syödä mitä mieli tekee. Moni lohturuoka on bannattujen listalla. Mutta toistaiseksi siis banaania ja päärynää poskeen ja kiinteiden aloittelua ja allergioiden selviäimistä odotellessa.

Ei kommentteja: