torstai 16. toukokuuta 2013

Unelmien kirkko

Unelmien kirkko
Kirkolliset päättäjät kokoontuvat tällä viikolla Turussa. Kirkolliskokouksessa keskustellaan ja päätetään mm. lapsivaikutusten arvioinnista. Käytännössä lapsivaikutusten arviointi tarkoittaa mm. lasten ja nuorten kuulemista ja heidän mielipiteidensä ottamista huomioon kirkon päätöksenteossa sekä toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Näin kirkko voisi paremmin olla kaikkien kirkko.
Tänään, torstaina, järjestetään kirkolliskokousedustajille tilaisuus, jossa he tapaavat lapsia ja nuoria ja saavat kuulla heidän ajatuksiaan. Olin mukana tapahtuman suunnitteluryhmässä. Kokosimme etukäteen lasten ajatuksia kivasta kirkosta ja siitä, mitä kirkossa voisi tehdä. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkonrotta Rouskis kertoo lasten terveisiä päättäjille illan aikana.
 
Lapset toivoivat kirkkoon lisää lastentapahtumia, jotta kirkossa olisi kiva käydä ja se olisi kaikenikäisille sopiva. Lapset halusivat myös osallistua eri tavoin toimintaan.
Lapsilla oli mielipiteitä kirkkorakennuksesta, millaiselta kirkon pitäisi näyttää ulkoa ja sisältä. Ihanaa olisi, jos kirkko olisi vaaleanpunainen ja siinä olisi kultainen katto!
 
Kirkossa pitäisi saada liikkua, leikkiä, laulaa ja askarrella, joskus vaikka tanssia, leikkihuonettakin toivottiin.
 
Pitkiä puheita eivät lapset jaksaisi kuunnella, mutta laulaminen on mukavaa.
Kirkossa olisi kiva syödä myös herkkuja.
 
Sykähdyttäviä olivat lasten vastaukset kysymykseen unelmien kirkosta: Jos olis surumieli niin siellä sais pusun. Sellanen jossa olis rakkautta!
 
Minkälainen olisi sinun unelmiesi kirkko?
 
Raija Ojell
 

Ei kommentteja: