sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Lomailua äitiyslomalla


Ei mennyt ihan niin kuin suunniteltiin. Paitsi, että oikeastaan emme edes oikein kunnolla ehtineet suunnitella ja järjestellä lomaamme. Lentoliput Ranskaan oli hankittu ajoissa, mutta kaikki muut järjestelyt olivat jääneet todella viime tippaan. Aikaa googlailuun ja erilaisten matkasuunnitelmien ja majoitusvaihtoehtojen vertailuun ei vauvan hoidon lomassa vaan meinannut löytyä.

Muutama päivä ennen matkaa kävimme ikäänkuin varmuuden vuoksi lastenlääkärillä, kun ollaan koko perhe vähän köhitty ja oltu puolikuntoisina. Saldona oli korvan ja kurkun tulehdus, jolloin totesimme, että siirrämme reissusuunnitelmat suosiolla hamaan tulevaisuuteen. Vaikka olinkin jo kovin ehtinyt haaveilla Provencen maisemista, ei matkustelu flunssaisena kolmikkona juurikaan houkutellut.

Onneksi kelit täälläkin ovat olleet vihdoin aurinkoiset ja löytyy noita kauniita paikkoja Helsingistäkin. Nyt pitäisi vaan keksiä jotain mukavaa lomatekemistä ensi viikolle. Vinkkejä otetaan vastaan!

Tällä viikolla osallistuimme pojan kanssa yhteen Helsingin kaupungin orkesterin vuonna 2012 syntyneille tarjoamista Nalle Nappisilmän konserteista. Oli todella kiva päästä osallistumaan vauvoille suunnattuun tapahtumaan musiikkitalossa. Tilaisuus toimi tosin hyvin ja pienet osallistujat olivat selkeästi ihan messissä. Alkuun orkesteri soitti pari lyhyttä kappaletta, sitten laulettiin ja leikittiin yhdessä. Lopuksi päästiin vielä liikkeelle ja katselemaan ja kuuntelemaan vähän lähempää orkesterin soittimia.

Pikkuinen oli todella ihmeissään kaikesta. Eniten kiinnostivat taas muut vauvat ja hän yritti kovasti saada kontaktia vierustovereihin. Minustakin oli kyllä hauskaa katsella muita vauvoja ja sitä, miten he nauttivat musiikista ja meiningistä. Ja klassista musiikkia on tosi kiva kuunnella niin, että tilassa voi olla ihan rennosti, ilman minkäänlaista pönötystä. Olen itseasiassa itse haaveillut konserttisalista, jossa voisi kuunnella musiikkia vaikka patjoilla maaten. Ehkäpä tämän kummiprojetin myötä sellainenkin vielä tulee vastaan. HKO:n kummilapseksi pääsee ilmeisesti edelleen, jos jollakulla on viime vuonna syntynyt pikkuinen.

Kuva konsertista on Nalle Nappisilmän Facebook sivulta

Musiikkitalo on muuten varsin toimiva kohde vauvan ja vaunujen kanssa liikkuvalle. Sisään pääsee helposti, kun on napista avautuvat ovet, eikä mitään kynnyksiä. Talosta löytyy siistit vaipanvaihtovessat. Tulisi varmaan käytyä useamminkin, jos talon kahvila olisi jotenkin houkuttelevampi ja järkevämmän hintainen.

Henna Aa

Ei kommentteja: